Bliv praktikvært

Bliv praktikvært for internationale studerende

agri LIDA har 25 års erfaring med at placere udenlandske landbrugsstuderende fra hele verden hos danske landmænd. Hvis du har et ledigt værelse, en imødekommende attitude og et ønske om at gøre en positiv indflydelse lokalt og globalt, så bør du være praktikvært for internationale studerende. 

Sådan kommer du i gang.

Din gård skal have en praktikpladsgodkendelse, praktikken må vare op til 18 måneder og aflønning skal ske i henhold til gældende overenskomst.

Bliv godkendt virksomhed

  • Formålet med godkendelsen er at sikre en høj kvalitet i elevuddannelsen.
  • Godkendelsen er som hovedregel gældende for 5 år.
  • I praktikperioden betaler din virksomhed praktikløn, som svarer til reglerne/satserne efter gældende overenskomst på området.

Hvorfor blive vært for udenlandske studerende?

Som praktikvært får du mulighed for at arbejde med nogle af de bedste unge mennesker fra hele kloden, mens du hjælper den unge med at øge sin praktiske erfaring inden for landbrug. Baseret på dine specifikke behov matcher vi din virksomhed med en kvalificeret ansøger, der leder efter en international praktik mulighed.

At være vært for en international studerende kan også være en øjenåbnende oplevelse, der giver eksponering til mennesker og steder, hvor mange af vores værter måske aldrig har mulighed for at besøge førstehånds. Ved at blive vært vil du opleve en ægte kulturel udveksling, dele viden om din kultur, mens du lærer om de mange forskellige kulturer, som vores studerende repræsenterer. Ofte opbygger værter varige relationer til deres praktikanter.

Venner for livet

Vi ved, at studerende og deres værtsfamilier ofte holder kontakt hele livet. Vi har hørt om værtsfamilier, der har deltaget i universitetets dimissionsceremonier, besøgt den studerendes familie i deres eget land og holdt kontakten i mange år. At være værtsfamilie kan virkelig betyde at få livslange venner.

Pris

Praktikant ansøgningspakke. 4.500 kr. ekskl. moms. Betales 7 dage efter ankomst praktikant.

Gebyr til SIRI. Gebyret for 2023 udgør 4.320 kr. inkl. moms. Betales direkte til SIRI via betalingslink.

Kom i gang.

Hvis du har spørgsmål om at være praktikvært eller gerne vil starte processen, så kontakt os venligst. Vi vil meget gerne tale med dig! 

Kontakt erhvervskonsulent Kristina eller Ove på tlf. 55 54 03 86 eller send os en besked.

TAG GODT IMOD EN UNG SOM VIL ARBEJDE OG BLIVE KLOGERE.