Overarbejde i landbruget

Last Updated on

  • Det er vigtigt, at du som arbejdsgiver sørger for, at dine medarbejderes overarbejde betales og registreres. Under en eventuel tvist kan medarbejderen nemlig i visse tilfælde, på baggrund af sine egne opgørelser, få medhold i et krav om at få udbetalt overarbejde.
  • Det er dig som arbejdsgiver, som skal bevise, hvor meget medarbejderen har arbejdet, og om medarbejderen er aflønnet korrekt. Du og din medarbejder bør derfor hver måned underskrive en opgørelse over udført overarbejde. Du bør gemme opgørelserne i fem år, som er forældelsesfristen. Opgørelsen skal opbevares, så den ikke er frittilgængelig for medarbejderen.

HVIS REGLERNE IKKE OVERHOLDES

  • En overtrædelse af reglerne straffes med en bøde. Reglerne overtrædes, hvis medarbejderen fx får udbetalt en lavere løn end aftalt. I øjeblikket ligger bøden på 10.000-20.000 kr.pr. måned i den tid, overtrædelsen har varet. Bødestørrelsen
    vil stige i løbet af 2018.
  • Du risikerer en bøde pr. forseelse. Er der flere forseelser, gives der altså en bøde pr. forseelse pr. måned, overtrædelserne står på. Hvis det vurderes at være grove overtrædelser, fordobles bødestraffen.
  • Er der tale om overtrædelse af reglerne ved praktikanter, kan din virksomhed blive frataget praktikgodkendelsen.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Agriculture Internship, Ikke kategoriseret, international internship og tagget , , . Bogmærk permalinket.