Arbejdstilladelser m.m.

Lige meget hvordan vi vender og drejer det kræver ansøgningsprocessen tid, tålmodighed og overskudog endnu mere tålmodighed. Kontakt os derfor meget gerne god tid i forvejen, så vi har mulighed for at finde frem til den helt rigtige praktikant i forhold til netop din bedrift. Kontakt os gerne 3 mdr. i forvejen!

Sagsbehandlingstider i SIRI

  • Den forventede maksimale sagsbehandlingstid hos SIRI er 2 måneder men kan forlænges hvis der er behov for yderligere dokumentation eller stikprøvekontrol som vil medføre en forsinkelse i sagsbehandlingen.

Ankomst 

  • agri LIDA tilstræber ankomst inden for oplyste ankomststider. Oplyste samt generelt anførte ankomststider, f.eks. på hjemmeside, er dog alene vejledende.

Forsinket ankomst

  • Er der indgået aftale om ankomst på et bestemt tidspunkt, medfører forsinkelse ikke ret for praktikværten til at annullere (og ej heller ophæve) den pågældende praktikaftale. Praktikværten kan ikke gøre krav om erstatning gældende i tilfælde af forsinkelse.

Prøvetid og uopsigelighed

  • I henhold til overenskomst Jordbrug 2018-2021 er der følgende aftalt vedrørende opsigelse af udenlandske landbrugspraktikanter.
    “Praktikanten er uopsigelig i den aftalte praktikperiode. Dog regnes den første måned som prøvetid, hvor begge parter kan ophæve praktikantforholdet uden varsel.
    Såfremt praktikværten ophæver praktikantforholdet i prøvetiden, skal praktikværten
    beskæftige praktikanten indtil nyt praktikophold kan påbegyndes hos en anden praktikvært eller betale praktikantens hjemrejse.”

 

 

 

 

 

 

 

Last Updated on