Arbejdstilladelse inden for landbrug

Last Updated on

Hvis man er blevet tilbudt arbejde i Danmark inden for landbrug som enten driftsleder eller fodermester, er der nogle særlige betingelser for at opnå opholds- og arbejdstilladelse

gyllevognDu kan få opholds- og arbejdstilladelse, hvis du er ansat som fodermester eller driftsleder inden for landbruget. Du ikke kan få tilladelse til at arbejde som fx landbrugsmedhjælper eller minkpasser. Du kan heller ikke få tilladelse som fx driftsleder inden for gartneri eller skovbrug.

Hvad er betingelserne?

Det er en betingelse, at man som person har alle de faglige forudsætninger, jobbet kræver. Man skal altså kunne varetage stillingen til fulde. Det betyder derfor som udgangspunkt også, at man skal have gennemført en relevant uddannelse.

Dine løn- og ansættelsesvilkår skal være sædvanlige efter danske forhold
Din løn, ferieforhold, opsigelsesvarsler m.m. må ikke være ringere end det normale i Danmark på det fagområde, hvor du skal arbejde.

På landbrugsområdet eksisterer der vejledende lønniveauer for fodermestre og driftsledere.

Lønniveauerne fastsættes på baggrund af indmeldinger fra de Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) og tager udgangspunkt i jordbrugsoverenskomstens lønstigning for faglærte arbejdere.

Ukraine

Ukrainske statsborgere kan rejse uden visum til EU. Ukrainere kan rejse frit og blive i Schengen området i 90 dage i løbet af 180 dage, hvis de er i besiddelse af biometrisk pas men giver ikke retten til at arbejde i EU.

Vejledende lønniveauer

RAR Hovedstaden

Fodermester 26.873 kr ekskl. pension / 29.200 kr. inkl. pension

Driftsleder 28.713 kr. ekskl. pension / 31.200 kr. inkl. pension

RAR Sjælland
Fodermester 26.784 kr. ekskl. pension / 29.103 kr. inkl. pension
Driftsleder 28.697 kr. ekskl. pension / 31.182 kr. inkl. pension

RAR Bornholm
Fodermester 27.165 kr. ekskl. pension / 31.182 kr. inkl. pension
Driftsleder 29.105 kr. ekskl. pension / 31.626 kr. inkl. pension

RAR Sydjylland og RAR Fyn
Fodermester 26.918 kr. ekskl. pension / 29.250 kr. inkl. pension
Driftsleder 28.759 kr. ekskl. pension / 31.250 kr. inkl. pension

RAR Østjylland, RAR Nordjylland og RAR Vestjylland
Fodermester 26.100 kr. ekskl. pension / 28.360 kr. inkl. pension
Driftsleder 27.000 kr. ekskl. pension / 29.338 kr. inkl. pension

Hvad må du – og hvad må du ikke?
Her kan du se, hvad man må – og hvad man ikke må – med en dansk opholds- og arbejdstilladelse som fodermester eller driftsleder.

Arbejde: man må kun arbejde i det job og i den virksomhed, som man har fået tilladelse til. Bliver man tilbudt et nyt job, skal man ansøge om en ny tilladelse.

Ophold: med en opholdstilladelse har man ret til at opholde sig i Danmark, indtil denne udløber. Herfra skal man søge om en ny eller om forlængelse.

Offentlige ydelser: under opholdet skal man forsøge sig selv og eventuelt medfølgende familie. Man må altså ikke modtage ydelser efter lov om aktiv socialpolitik (fx kontanthjælp).

 

Dette indlæg blev udgivet i Agriculture Internship, international internship, Living in Denmark og tagget , , , . Bogmærk permalinket.